fbpx

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Η ιδανική ιατρική λύση
για τέλεια σιλουέτα

Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος που προκαλεί μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους και είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής  (FDA). Μελέτες αναφέρουν ότι εάν το κύτταρο του λιπώδους ιστού (λιποκύτταρο) υποβληθεί σε ισχυρή ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επέρχεται ο λεγόμενος βιολογικός του θάνατος (απόπτωση). Στη συνέχεια , το σύνολο των κατεστραμμένων λιποκυττάρων αποβάλλεται με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία μέσω του λεμφικού συστήματος.

Το σύστημα της κρυολιπόλυσης διαθέτει δύο κεφαλές θεραπείας με ενσωματωμένη LCD οθόνη χειρισμού, που εφαρμόζονται τοπικά στον λιπώδη ιστό και τον φέρνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του ψυχρού θαλάμου θεραπείας με πίεση. Επιτυγχάνεται ισχυρότατη ψύξη (έως -9 βαθμούς Κελσίου), υπεύθυνη για τη μετέπειτα αποδόμηση των λιποκυττάρων , χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί.

Τι είναι η Ιατρική Κρυολιπόλυση;

Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στο γεγονός ότι τα λιποκύτταρα είναι ευαίσθητα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες τα λιποκύτταρα «πεθαίνουν» και αποβάλλονται από τον οργανισμό σταδιακά με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές όπως:

  • – Βραχίονες (μπράτσα)
  • – Πλευρά (ψωμάκια)
  • – Κοιλιά
  • – Μηρούς
  • – Γόνατα
  • – Γλουτούς

Το σύστημα Κρυολιπόλυσης Cristal ™ είναι κατηγορίας ιατρικής τεχνολογίας σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω υγιείς ιστοί. Μετά από 6 εβδομάδες παρατηρείται σημαντική και μετρήσιμη απώλεια λιπώδους μάζας.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς είναι μία θεραπεία Ιατρικής Κρυολιπόλυσης Cristal ™ ;

Αρχικά, ο ιατρός τοποθετεί μία ειδική κρυοανθεκτική μεμβράνη προστασίας του δέρματος στην περιοχή θεραπείας. Στη συνέχεια τοποθετεί την κεφαλή θεραπείας στην περιοχή του ενδιαφέροντός σας και με το πάτημα ενός πλήκτρου ξεκινά η διαδικασία εισρόφησης του δέρματος στην κοιλότητα της κεφαλής, η οποία αρχίζει ταυτόχρονα να ψύχεται. Η διάρκεια της θεραπείας, η θερμοκρασία ψύξης και η ένταση της αναρρόφησης καθορίζονται από τον ιατρό ξεχωριστά για την κάθε περίπτωση ανάλογα με την περιοχή θεραπείας και τις απαιτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας ακολουθεί έντονο μασάζ στην περιοχή θεραπείας για περίπου δέκα λεπτά. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνεται η λεμφική κυκλοφορία και η απόπτωση των παγωμένων λιποκυττάρων.

Πόσο διαρκεί μία συνεδρία Ιατρικής Κρυολιπόλυσης Cristal ™ ;

Η διάρκεια της συνεδρίας Ιατρικής Κρυολιπόλυσης  είναι 50 με 60 λεπτά ανά περιοχή θεραπείας, κατά την οποία μπορείτε να διαβάζετε ή να ακούτε μουσική.

Μπορώ να συνεχίσω τις καθημερινές μου δραστηριότητες μετά από την θεραπεία;

Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας με την Ιατρική Κρυολιπόλυση εφόσον πρόκειται για μη- επεμβατική θεραπεία. Μπορείτε να συνεχίσετε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως μετά.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν φαίνονται άμεσα, γιατί η διαδικασία απομάκρυνσης των λιποκυττάρων από το σώμα γίνεται σταδιακά, μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος. Από την 6η έως την 10η εβδομάδα θα μπορείτε να παρατηρείτε την διαφορά, ωστόσο το υποδόριο λίπος στην περιοχή θεραπείας ενδέχεται να ελαττώνεται και στους επόμενους μήνες.

Είναι σίγουρη μέθοδος η Ιατρική Κρυολιπόλυση; Είναι ανώδυνη; Έχει παρενέργειες;

Η θεραπεία με το Cristal ™ είναι μη επεμβατική, ανώδυνη και εντελώς ασφαλής. Αυτή η τεχνική δρα επιλεκτικά στα λιποκύτταρα και δεν επηρεάζει τους γύρω ιστούς. Στις πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνονται οι: οίδημα, κοκκινίλα, εκχύμωση (μελανιά) και μούδιασμα στην περιοχή θεραπείας. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι παροδικές και εξαφανίζονται σε διάστημα λίγων ωρών ή λίγων ημερών. Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητές σας είναι άμεση.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Τα αποτελέσματα ποικίλουν από ασθενή σε ασθενή, αλλά γενικά είναι αρκετές μία έως δύο συνεδρίες στην περιοχή ενδιαφέροντός σας, για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;

Τα λιποκύτταρα καταστρέφονται και απομακρύνονται μόνιμα από το σώμα σας, επομένως το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Ωστόσο είναι σημαντικό να προσέχετε τη νέα σας γραμμή υιοθετώντας μία ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση. Συμπληρωματικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλες μέθοδοι για περεταίρω απώλεια λιπώδους ιστού.

Είναι κατάλληλη η θεραπεία Cristal™ για εμένα;

Ναι, είναι κατάλληλη για όσους αναζητούν μία ήπια και αποτελεσματική μέθοδο βελτίωσης του περιγράμματος του σώματός τους. Ναι, εάν θέλετε μία άνετη μέθοδο για την απώλεια της περίσσειας τοπικού λίπους. Η θεραπεία με το Cristal ™ είναι ανώδυνη, μπορείτε να ακούτε μουσική ή να διαβάζεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μπορείτε να επανέλθετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες μετά την θεραπεία σας.