ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ – MICRONEEDLING THERAPY

check ups γυναικας υγεια

 

Η μεσοθεραπεία είναι μία ενέσιμη ιατρική μέθοδος μικροεγχύσεων θεραπευτικών συστατικών στο δέρμα.

Η μεσοθεραπεία προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές όπως πρόσωπο, σώμα, λαιμό, ντεκολτέ και ραχιαία επιφάνεια των χεριών, στοχεύει στη βαθιά ενυδάτωση, τη σύσφιξη και ελαστικότητα, τη λάμψη και αναζωογόνηση του δέρματος.

Αναλόγως της περιοχής του σώματος και του επιθυμητού αποτελέσματος χρησιμοποιούνται τα αντίστοιχα μίγματα και παραλλαγές στην τεχνική.

Πως γίνεται η θεραπεία και κάθε πότε την επαναλαμβάνουμε:

Το μίγμα εγχέεται σε πολλά σημεία της επιθυμητής περιοχής και σε απόσταση 0,5-1 cm με μία πολύ λεπτή και μικρή βελόνα. Η θεραπεία διαρκεί 20-30 λεπτά.

Για πιο μόνιμο αποτέλεσμα στα περισσότερα πρωτόκολλα και αναλόγως των υλικών η μεσοθεραπεία επαναλαμβάνεται 3-4 φορές σε απόσταση 15-30 ημερών.

Συνήθως συστήνεται συντήρηση σε τακτά διαστήματα 3-6 μηνών ή ακόμη και επανάληψη του κύκλου αναλόγως των αναγκών του δέρματος.

Για τα πιο ευαίσθητα στον πόνο δέρματα μισή έως μία ώρα πριν την συνεδρία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα. Η αίσθηση του πόνου είναι υποκειμενική και διαφέρει ανά σημείο, συνεδρία και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πως θα είναι το δέρμα μου μετά τη θεραπεία:

Κάποιες αναμενόμενες και φυσιολογικές αντιδράσεις που μπορεί να εμφανιστούν την ίδια ημέρα μετά τη θεραπεία είναι ερυθρότητα, κνησμός, ευαισθησία και μικρές κοκκινίλες που μοιάζουν με τσιμπήματα εντόμου.

Υποχωρούν εντελώς σε διάστημα λίγων ωρών έως περίπου 2 ημερών.

Επίσης είναι πιθανή αντίδραση κυρίως σε αυτούς που λαμβάνουν φάρμακα που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος η εμφάνιση μικρών εκχυμόσεων (μελανιές).

Υποχωρούν εντελώς σε διάστημα λίγων ημερών.

Τι πρέπει να προσέξω πριν τη θεραπεία:

Αποφυγή φαρμάκων που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος, (όπως sindrom, plavix, ασπιρίνη, ibuprofen, voltaren και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη).
Εάν πάσχετε από υποτροπιάζοντα επιχείλιο έρπητα θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας για πιθανή χορήγηση κατασταλτικής αγωγής.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία:

Αποφεύγετε να αγγίζετε το δέρμα σας στην περιοχή της θεραπείας και μην εφαρμόζετε make up ή άλλα καλλυντικά προϊόντα για την ίδια ημέρα. Αποφεύγετε επίσης την έντονη ζέστη όπως π.χ. χαμάμ ή σάουνα, την UV ακτινοβολία και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Όπως σε κάθε ενέσιμη ή επεμβατική θεραπεία στρες, αλκοόλ και κάπνισμα συστήνεται να περιοριστούν.

Οι ενδείξεις είναι:

– Αφυδατωμένο και άτονο δέρμα.
– Γήρανση και φωτογήρανση.
– Χαλάρωση και λεπτές ρυτίδες.- Μετά από θεραπείες που ξηραίνουν το δέρμα (peeling, laser, θεραπείες για ουλές ακμής).

Πόσο χρόνο διαρκεί η κάθε συνεδρία

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 20-30 λεπτά.

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Είναι ενέσιμη θεραπεία και τηρούνται πάντα οι ιατρικοί κανόνες πριν και μετά.

Εφόσον δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα θεωρείται γενικά ασφαλής μέθοδος και χρησιμοποιείται ευρέως.

Οι παρενέργειες όπως αλλεργίες, λοιμώξεις, κ.α. είναι εξαιρετικά σπάνιες.


Ποιές είναι οι ενδείξεις και από ποιά ηλικία μπορώ να κάνω μεσοθεραπεία;

Κατάλληλος για θεραπεία είναι οποιοσδήποτε ενήλικος επιθυμεί βαθιά ενυδάτωση, λαμπερό και νεανικό δέρμα, ή έχει ενδείξεις για μεσοθεραπεία.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία, μια μικρή ποσότητα αίματος του ίδιου του ασθενούς υποβάλλεται σε φυγοκέντριση προκειμένου να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Στη συνέχεια, το πλάσμα εγχύεται στο υπό θεραπεία άτομο προκειμένου να απελευθερωθούν αυξητικοί παράγοντες, να ενεργοποιηθεί η κυτταρική αναγέννηση και η παραγωγή κολλαγόνου.
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP όσο αφορά την εφαρμογή της, καθώς και το πριν και μετά της θεραπείας, δεν διαφέρει από την ετερόλογη μεσοθεραπεία. Το μόνο που διαφοροποιείται για τον ασθενή είναι η αιμοληψία που πρέπει να προηγηθεί.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, σώμα και χέρια ενώ θεαματικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται στη θεραπεία της τριχόπτωσης.

 

MICRONEEDLING THERAPY

Το Microneedling είναι μια βαθιά θεραπεία για την αναζωογόνηση του δέρματος. Χρησιμοποιώντας συσκευή με λεπτές βελόνες δημιουργούμε μικροσκοπικές οπές στο άνω στρώμα του δέρματος, ενεργοποιώντας τη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης. Πετυχαίνουμε την βελτιωμένη υφή της επιδερμίδας, την βαθιά ενυδάτωση και σύσφιξη καθώς και τη μείωση στις ουλές και τις ραγάδες.

DERMA_FB01


DERMA_FB02

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για τις θεραπείες μας και οι ειδικοί του Δερματολογικού Ιατρείου θα σας απαντήσουν άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση.